צמחי ים - אצות

בשיפור התזונה העכשוית יש להתייחס לצמחיה ימית - האצות. הן יכולות להכיל יותר סידן מאשר בחלב ויותר ברזל מאשר בבשר.

האצות מכילות ויטמינים ומינרלים, חלבונים ואנזימים וחומצות אמינו, ורצוי לשלבם בתזונה.

אצות חומות: וקאמי, קומבו ואראמי.

אצות אדומות: דולסה (עוזרת להורדת הכולסטרול).

אצות ירוקות: נורי (בדרך כלל משמשת לעטוף סושי).

אצה שחורה: היזייקי.

יש לזכור כי שתי אצות משמשות למטרות בריאות והינן מקבוצת האצות כחולות-ירוקות:

הספירולינה: היכולה לעזור בחילוף חומרים והורדת רמת הסוכר בדם,

והכלורלה: היכולה להוריד את רמת הכולסטרול הרע בדם LDL.